• Μειωμένη τιμή

ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

ISBN: 9789606894008

50,00 €
45,00 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ
Ποσότητα
Διαθέσιμο

ΚΗΑΝ Συγγραφέας
ΚΗΑΝ
ΡΟΤΟΝΤΑ Εκδότης
ΡΟΤΟΝΤΑ
  • Οι συναλλαγές σας στην ιστοσελίδα μας είναι ασφαλείς. Οι συναλλαγές σας στην ιστοσελίδα μας είναι ασφαλείς.
  • Στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα με Courier Στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα με Courier
  • Δωρεάν επιστροφή εντός 14 ημερών. Δωρεάν επιστροφή εντός 14 ημερών.

ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΝΩ ΣΤΟ LINK ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ

https://static.eudoxus.gr/books/https://static.eudoxus.gr/books/29/chapter-3529.pdf

Έβδομη Έκδοση

Επιμέλεια Ελληνικής Έκδοσης
Ιωάννης Στυλιάδης
Καθηγητής Καρδιολογίας Α.Π.Θ.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η ώθηση για την συγγραφή της έβδομης έκδοσης του Cardiac Drug Therapy δόθηκε από τα θετικά σχόλια των αναγνωστών από όλο τον κόσμο και από τις ευνοϊκές κριτικές των προηγούμενων εκδόσεων. Η έβδομη έκδοση αποτελεί ανανέωση και διόρθωση της έκτης έκδοσης σε πολλά θέματα. Συγκεκριμένα, το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει: έξι νέα κεφάλαια που διαπραγματεύονται τις τρέχουσες διχογνωμίες σχετικά με τη χρήση αρκετών ευρέος χρησιμοποιούμενων φαρμάκων.
Διχογνωμία έχει προκύψει σχετικά με τη χρήση των β-αποκλειστών στη θεραπεία της υπέρτασης. Το εξώφυλλο του τεύχους Νοεμβρίου 4, 2005 του Lancet, υπογράμμιζε ότι «οι β-αποκλειστές δεν θα πρέπει να παραμείνουν η θεραπεία πρώτης επιλογής για την αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς υπέρτασης». Είναι αυτή η δήλωση αληθής ή ψευδής; Επιπλέον οι ερευνητές έδειξαν ότι οι β-αποκλειστές και τα διουρητικά προκαλούν αυξημένη επίπτωση νέου διαβήτη. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι ειδικοί σε αυτόν τον τομέα έχουν υιοθετήσει αυτή την άποψη. Στο τεύχος Ιανουαρίου 2007 του Lancet άλλη μία κακή μεταανάλυση παρέχει τις ίδιες παραπλανητικές πληροφορίες.
Το κεφάλαιο Διχογνωμίες γύρω από τους β-αποκλειστές παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες που υποδεικνύουν στους κλινικούς γιατρούς ότι και οι δύο προηγηθείσες δηλώσεις είναι λαθεμένες. Στο κεφάλαιο Β-αποκλειστές περιλαμβάνεται μια θεματική ενότητα με τίτλο «ποιος β-αποκλειστής είναι καλύτερος για τον ασθενή σας;».
Τα νέα κεφάλαια περιλαμβάνουν:
Διχογνωμίες γύρω από τους α-ΜΕΑ
Διχογνωμίες γύρω από του ανταγωνιστές ασβεστίου: οι διχογνωμίες γύρω από τη χρήση των ανταγωνιστών ασβεστίου αναλύονται περαιτέρω και δίδονται στους κλινικούς σαφείς οδηγίες σχετικά με το πότε να επιλέξουν έναν ανταγωνιστή ασβεστίου και ποιόν από όλους να επιλέξουν.
Διχογνωμίες γύρω από την υπέρταση. Υπάρχουν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο υπερτασικά άτομα που απαιτούν φαρμακευτική αγωγή και υπάρχουν διαθέσιμες μόνο τέσσερις  κατηγορίες αντιϋπερτασικών φαρμάκων: διουρητικά, β-αποκλειστές, α-ΜΕΑ/ ΑΤ1 αναστολείς και ανταγωνιστές ασβεστίου. Οι α-αποκλειστές και τα κεντρικώς δρώντα φάρμακα έχουν περιορισμένη χρήση. Εάν είναι αλήθεια ότι οι β-αποκλειστές και τα διουρητικά προκαλούν αυξημένη επίπτωση σακχαρώδη διαβήτη, τότε οι θεραπευτικές επιλογές περιορίζονται. Οι γιατροί ανά τον κόσμο είναι μπερδεμένοι. Η σημαντική αυτή πλευρά αποσαφηνίζεται και δίδονται θεραπευτικοί αλγόριθμοι για την επιλογή φαρμάκου με βάση την εθνικότητα και την ηλικία των υπερτασικών ατόμων.
Το κεφάλαιο Διχογνωμίες γύρω από την Καρδιακή Ανεπάρκεια διαπραγματεύεται τα θέματα: Καρδιακή ανεπάρκεια με διατηρημένο κλάσμα εξώθησης. Είναι ο συνδυασμός α-ΜΕΑ με ΑΤ1 αναστολέα ωφέλιμος;, οι συνιστώμενοι παράγοντες για την καρδιακή ανεπάρκεια προκαλούν ανεπιθύμητη πτώση της αρτηριακής πίεσης. Η διγοξίνη κόβεται από τους περισσότερους που δεν θυμούνται ότι είναι το μοναδικό φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια που δεν μειώνει την αρτηριακή πίεση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς τον κίνδυνο τοξικότητας, αφού επιτυγχάνεται θεραπευτικό όφελος με χαμηλά επίπεδα ορού 0,5-0,9 ng/mL ιδιαίτερα στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια κλάσης III-IV.
Το κεφάλαιο διχογνωμίες γύρω από τις στατίνες αναλύει την ραβδομυόλυση, τις αλληλεπιδράσεις και άλλα θέματα.
Το κεφάλαιο Κλινικές μελέτες Ορόσημο έχει επεκταθεί ώστε να φιλοξενήσει την πληθώρα των πρακτικών πληροφοριών που προκύπτουν από αυτές τις μελέτες.
Όπως και σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις, οι θεραπευτικές στρατηγικές και οι συμβουλές βασίζονται σε εκτεταμένη ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας, και της λογικής της εφαρμογής:
Επιστημονική τεκμηρίωση σχετικά με το ποια φάρμακα είναι ανώτερα.
Πληροφορίες σχετικά με το ποια φάρμακα να επιλέξετε και ποια να αποφύγετε σε συγκεκριμένες κλινικές καταστάσεις.
Πληροφορίες σημαντικές για τη συνταγογράφηση. Για την ορθή συνταγογράφηση, ο κλινικός γιατρός πρέπει να γνωρίζει τα σκευάσματα του φαρμάκου και τη δοσολογία του. Έτσι δίδονται πρώτα τα σκευάσματα και η δοσολογία ακολουθούμενες από τη δράση και τη φαρμακοκινητική, και στη συνέχεια συμβουλές για την αποτελεσματικότητα σε σύγκριση με άλλα φάρμακα, ενδείξεις, ανεπιθύμητες ενέργειες και αλληλεπιδράσεις.
Το όνομα κάθε φαρμάκου, τα σκευάσματα και η δοσολογία έχουν τοποθετηθεί σε πίνακες. Αυτό επιτρέπει την γρήγορη ανάκτηση των πληροφοριών κατά τη συνταγογράφηση.
Ένα παράρτημα παρέχει ένα γενικό πίνακα καρδιοδραστικών φαρμάκων με τη φαρμακευτική και την εμπορική τους ονομασία στη Β. Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.
Το βιβλίο περιέχει πρακτικές συμβουλές όπως οι ακόλουθες:
    Η σωτήρια δράση των 75-160 mg μασώμενης ασπιρίνης αρνείται σε πολλούς ασθενείς που παραδίδονται σε ένα οξύ στεφανιαίο σύνδρομο εξαιτίας της πτωχής διάδοσης των κλινικώς αποδεδειγμένων, τεκμηριωμένων γεγονότων. Το βιβλίο συμβουλεύει: δύο  μασώμενα δισκία των ~ 80 mg ασπιρίνης να τοποθετούνται στο καπάκι του σπρέι νιτρογλυκερίνης ώστε να χρησιμοποιούνται πριν την έλευση του ασθενή στο τμήμα επειγόντων. Οι κλινικοί θα πρέπει να πληροφορούν τους ασθενείς ότι η ταχείας δράσης μασώμενη ασπιρίνη μπορεί να αποτρέψει την καρδιακή προσβολή η το θάνατο, αλλά η νιτρογλυκερίνη δεν μπορεί.
    Οι δόσεις των φαρμάκων που δίδονται στο βιβλίο απευθύνονται σε ενήλικες και είναι οι καθιερωμένες. Συχνά συνιστάται μια μικρότερη δόση από τη μέγιστη συνιστώμενη του κατασκευαστή, γιατί στην κλινική πρακτική μια μικρότερη δόση επαρκεί και συνοδεύεται από λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα όταν τα φάρμακα συνδυάζονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται στην έβδομη έκδοση θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως επιμορφωτικές για τους καρδιολόγους και τους παθολόγους. Οι πληροφορίες αναμένεται να βελτιώσουν τον τομέα της συνταγογράφησης των ειδικευομένων, των γενικών γιατρών και όλων όσων ασχολούνται με ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα.
Ευχαριστίες: αρχικά στον Paul Dolgert, Διευθυντή εκδόσεων της Humana Press, τον οποίο αναζήτησα για να εκδώσει τον παρόν πόνημα γιατί είναι μοναδικός στην τέχνη του. Έχει κάνει το βιβλίο μου Heart Disease Diagnosis and Therapy μεγάλη επιτυχία και συμφώνησε να κάνει περισσότερα με το Rapid ECG Interpretation που θα εκδοθεί το 2008. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα που δέχτηκε να παρουσιάσει το υλικό σε μια περισσότερο φιλική προς τον αναγνώστη μορφή, από ότι η έκτη έκδοση. Οι σελίδες του παρόντος βιβλίου είναι πιο πλατειές με μεγαλύτερη γραμματοσειρά. Τώρα, οι κρίσιμες πληροφορίες μπορούν γρήγορα να ανακτηθούν και νιώθω ικανοποιημένος.
Επίσης, στον James Geronimo που με καθοδήγησε με τις εξειδικευμένες γνώσεις του στα θέματα παραγωγής και στη Lisa Bargeman. Τέλος, ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ, στη σύζυγό μου Brigid, που μου επέτρεψε να είμαι ακόμα και σήμερα ένας φοιτητής της ιατρικής επιστήμης.

M.Gabriel Khan, MD

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πρόλογος    vii
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα     xiii

1. Β- Αποκλειστές    1
Νέες απόψεις    1
Οι Βήτα Υποδοχείς    4
Μηχανισμοί δράσης    6
Δοσολογικές Οδηγίες    7
Φαρμακολογικές ιδιότητες και κλινικές εφαρμογές    8
Ευεργετικές δράσεις των β αναστολέων    14
Β-Αποκλειστές έναντι ανταγωνιστών ασβεστίου και από του στόματος νιτρωδών    16
Ενδείξεις για τους β απόκλεισες    17
Συμβουλές και ανεπιθύμητες ενέργειες    23
Ιδιαίτερη παρουσίαση του κάθενα β αποκλειστή    24
Ποιος β αποκλειστής είναι ο καλύτερος για τους ασθενείς σας;    33

2. Διχογνωμίες γύρω από τους β αποκλειστές    35
Οι Β-αποκλειστές δε θα πρέπει να χορηγούνται
ως εναρκτήρια αγωγή στην υπέρταση. Σωστό ή λάθος;    35
Οι Β-αποκλειστές δεν συνιστώνται στη θεραπεία    
της υπέρτασης στους ηλικιωμένους ασθενείς. Σωστό ή λάθος;    36
Οι Β-αποκλειστές προκαλούν διαβήτη. Σωστό ή λάθος;    37
Όλοι οι Β-αποκλειστές προκαλούν διαταραγμένη ανοχή γλυκόζης;    38
Οι Β-αποκλειστές δεν θα πρέπει να δίδονται σε ασθενείς κατά τη διάρκεια των
πρώτων ωρών του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου. Σωστό ή λάθος;    39

3. Αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης
    και αναστολείς των υποδοχέων της αγγειοτενσίνης ΙΙ    41
Μηχανισμός δράσης    41
Αναστολείς  ΜΕΑ έναντι άλλων αγγειοδιασταλτικών    45
Κλινικές ενδείξεις    46
Αντενδείξεις    49
Συμβουλές, ανεπιθύμητες ενέργειες και αλληλεπιδράσεις    50
Μεμονωμένοι Α -ΜΕΑ    52
Απόκλεισες υποδοχέων αγγειοτενσινης ΙΙ    57

4.  Διχογνωμίες γύρω από τους α-ΜΕΑ    61
Αναστολείς ΜΕΑ έναντι αναστολέων ΑΤ1: Έχει σημασια η επιλογη;    61
Οι αναστολεις ΜΕΑ / ΑΤ1 ασκούν νεφροπροστασία: Σσωστό ή λάθος;    62
Οι Α-ΜΕΑ ελαττώνουν την επίπτωση του σακχαρώδη διαβήτη: Σωστό ή λάθος;    62
Ο συνδυασμός Α-ΜΕΑ και ΑΤ1 αναστολέων έχει αποδειχθεί αποτελεσματικός:
    Σωστό ή λάθος;    63
Αναστολείς ΜΕΑ στην καρδιακή ανεπάρκεια με διατηρημένη συστολική λειτουργιά    63

5. Ανταγωνιστές ασβεστίου (αποκλειστές διαύλων ασβεστίου)    65
Μηχανισμοί δράσης    65
Κύριοι ανταγωνιστές ασβεστίου    66
Πότε να επιλέξουμε ανταγωνιστή ασβεστίου    73
Ενδείξεις ανταγωνιστών ασβεστίου    74
Ποιόν ανταγωνιστή ασβεστίου να επιλέξουμε    76
Συνδυασμός ανταγωνιστών ασβεστίου με Β-αποκλειστές,
    νιτρώδη η δακτυλίτιδα    76
6. Διχογνωμίες γύρω από τους ανταγωνιστές ασβεστίου    79
Ανταγωνιστές ασβεστίου και καρδιακή ανεπάρκεια    79
Είναι οι ανταγωνιστές ασβεστίου χρήσιμοι στους υπερτασικούς με στεφανιαία νόσο;    80

7. Διουρητικά    83
Ενδείξεις    83
Θειαζιδες    85
Διουρητικά της αγκύλης    85
Καλιοσυντηρητικά διουρητικά    89
Άλλα διουρητικά    92
Συμπληρώματα χλωριούχου καλίου    93
Νέες αντιλήψεις    96

8. Υπέρταση    99
Σχετικά θέματα κλειδιά    99
Oρισμοί     101
Μη φαρμακευτική θεραπεία    103
Εργαστηριακός έλεγχος    103
Επιλογή φαρμάκου    103
Διουρητικά    114
Αναστολείς ΜΕΑ & αποκλειστές υποδοχέων αγγειοτενσινης ΙΙ     118
Ανταγωνιστές ασβεστίου (βραδείας αποδέσμευσης)    121
Κεντρικώς δρώντα φάρμακα    123
Α1-Αποκλειστές     123
Υπερτασική κρίση    125

9. Διχογνωμίες γύρω από την υπέρταση    133
Οι Β-Αποκλειστές δεν θα πρέπει να παραμένουν ως πρώτη επιλογή
    στην αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς υπέρτασης. Σωστό η λάθος;    133
Κίνδυνος διαβήτη με Β-αποκλειστές και διουρητικά.     137
Οι αντι-υπερτασικοί παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο
    καρδιακής ανεπάρκειας. Σωστό η λάθος;    143
Αποτελεί το αγγειοοίδημα σημαντικό κίνδυνο με τη χρήση των α-ΜΕΑ;    144
Η ηλικία και η εθνικότητα αποτελούν το κλειδί για την επιλογή του φαρμάκου    144
Συστάσεις για μελλοντικές τυχαιοποιημένες μελέτες    150

10. Αντιμετώπιση της στηθάγχης    153
Σημαντικά κλινικά χαρακτηριστικά    153
Θεραπεία της σταθερής στηθάγχης    154
Αντιμετώπιση ασταθούς στηθάγχης    164
Διακυμαινομένη στηθάγχη (variant angina /prinzmetal’ s)    171
Διχογνωμίες    175

11. Αντιμετώπιση του Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου    177
Διάγνωση    177
Γενετική    178
Κλειδιά στρατηγικής    179
Περιορισμός του μεγέθους του εμφράγματος και αύξηση της επιβίωσης    183
Διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση     183
Θρομβολυτική θεραπεία    184
Αντιθρομβωτικά    188
Β-αναστολείς    189
Αναστολείς Μετατρεπτικού Ενζύμου (α-ΜΕΑ)    191
Νιτρώδη    191
Στατίνες    192
Μαγνήσιο    192
Αντιμετώπιση των επιπλοκών του εμφράγματος    192
αντιμετώπιση του εμφράγματος μυοκαρδίου χωρίς ανάσπαση του ST (NSTEMI)    201
Μεταβολές στη στρατηγική    202

12. Αντιμετώπιση της Καρδιακής Ανεπάρκειας    205
Το μέγεθος του προβλήματος    205
Aίτια καρδιακής ανεπάρκειας    205
Διάγνωση    208
Παθοφυσιολογία    210
Οδηγός αντιμετώπισης    212
Αγγειοδιαστολεις    212
Διουρητικά    216
Ανταγωνιστές αλδοστερονης    216
Β-αποκλειστές    218
Ινοτρόποι παράγοντες    220
Ενδείξεις    221
Κατευθυντήριες οδηγίες ACC/AHA    229
Η Αντιμετώπιση του πνευμονικού οιδήματος    232

13. Διχογνωμίες γύρω από την Καρδιακή Ανεπάρκεια     235
Αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας   
    με διατηρημένο κλάσμα εξώθησης    235
Η διοξίνη δεν είναι χρήσιμη για την HFPEF: Σωστό ή λάθος;    238
Αποτελεί η CHARM-Preserved μια καθαρή μελέτη για την HFPEF;    238
μπορεί ένας Α-ΜΕΑ συνδυαζόμενος με έναν ΑΤ Ι αποκλειστη
    να βελτιώσουν την πρόγνωση;    238
Αναστολείς αλδοστερόνης: χρήσιμοι άλλα επιβλαβείς;     239
Καρδιακή ανεπάρκεια (ΚΑ) σε έγχρωμους: υπάρχουν διάφορες;    240
Θα πρέπει ο ρόλος του νατριουρητικού πεπτιδίου να επεκταθεί;    240
Αποτελεί η νισεριτιδη μια χρήσιμη προσθήκη;    241
Συνιστώνται οι στατίνες για τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια;    241

14. Αντιμετώπιση καρδιακών αρρυθμιών    243
Ταξινόμηση    244
Διάγνωση των αρρυθμιών    245
Θεραπεία υποκοιλιακών αρρυθμιών    246
Κοιλιακές αρρυθμίες    259
Κοιλιακή ταχυκαρδία (VT)    260
Αντιαρρυθμικοί παράγοντες    264

15. Καρδιακή ανακοπή    279
Πρωτόκολλα διάσωσης (life saving procedures)    281
Φαρμακευτική θεραπεία    285

16. Αντιμετώπιση Λοιμώδους Ενδοκαρδίτιδας    291
Ταξινόμηση και διάγνωση    291
Η θεραπεία    293
Προφύλαξη από τη βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα    300

17. Αντιμετώπιση δυσλιπιδαιμιών    301
Διάγνωση    302
Διαιτητική αντιμετώπιση    304
Κατευθυντήριες οδηγίες για φαρμακευτική θεραπεία    305
Στατίνες    305
Θεραπεία συνδυασμού    310
Νικοτινικό οξύ    312
Φιμπρατες    312
Συμπεράσματα    313


18. Διχογνωμίες γύρω από τις στατίνες    317
Η εντατική θεραπεία με στατίνες προκαλεί σημαντική υποστροφή της
    στεφανιαίας αθηρωμάτωσης: Σωστό η λάθος;    317
LDL χοληστερόλη: ποσό χαμηλή θα πρέπει να είναι σε ασθενείς
    με σταθερή στεφανιαία νόσο;    318
Η ραβδομυόλυση αποτελεί αίτιο συναγερμού:  Σωστό η λάθος;    319
Τι συμβαίνει με τις αλληλεπιδράσεις των στατινων;    320
Έχουν οι φιμπρατ ς ένα μικρό ρόλο στη θεραπεία της καρδιαγγειακής νόσου;    322

19. Αντιαιμοπεταλιακοί παράγοντες, αντιπηκτικά
    και ειδικοί αναστολείς της θρομβίνης    325
Αντιαιμοπεταλιακοί παράγοντες    325
Αντιπηκτικά    337
Ειδικοί αναστολείς της θρομβίνης    339

20. Καρδιολογικά φάρμακα κατά τη διάρκεια
    της κύησης και της γαλουχίας    341
Αντιυπερτασικοί παράγοντες κατά την κύηση    341
Φαρμακοθεραπεία για την καρδιακή ανεπάρκεια στην κύηση    347
Αντιαρρυθμικοί παράγοντες στην κύηση     348
Καρδιολογικά φάρμακα κατά τη διάρκεια του θηλασμού    350

21. Συνέπειες των φαρμακευτικών αλληλεπιδράσεων    353
Αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων του καρδιαγγειακού    353
Αντιαρρυθμικά φάρμακα    355
Αντιαιμοπεταλιακοί παράγοντες/ αντιπηκτικά    358
Β αποκλειστές    358
Ανταγωνιστές ασβεστίου    360
Διοξίνη    361
Διουρητικά    361
Νιτρώδη    361
Παράγοντες που ελαττώνουν τα λιπίδια    362
Θρομβολυτικοί παράγοντες    362
Αλληλεπιδράσεις καρδιολογικών με μη καρδιολογικά φάρμακα    362
Καρδιακές επιδράσεις μη καρδιολογικών φαρμάκων    366

22. Κλινικές μελέτες ορόσημο    371
Τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες στα οξέα στεφανιαία σύνδρομα    371
Τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες στην καρδιακή ανεπάρκεια    376
Μελέτες ανταγωνιστών της αλδοστερόνης    377
Μελέτες αρτηριακής υπέρτασης    378
Τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες με στατίνες    378
Τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες στις αρρυθμίες    381
Β – αποκλειστές και διαβήτης    381
Κλοπιδογρελη    382
Κλοπιδογρελη/ Β- αποκλειστές    382
Φυλλικό οξύ/ Β6, Β12     384
Παράρτημα Ι: Διαγράμματα έγχυσης με αντλία    385
Παράρτημα ΙΙ: Eυρετήριο φαρμάκων    387
Ιndex    395

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Dr. Gabriel Khan είναι καρδιολόγος στο Νοσοκομείο της Οτάβας και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οτάβας. O Dr. Khan αποφοίτησε στα διπλώματα ΜΒ, BCh, με τιμές από το πανεπιστήμιο Queen’s του Μπέλφαστ. Εργάστηκε ως κλινικός γιατρός με καθήκοντα στο τμήμα κλινικής εκπαίδευσης του γενικού νοσοκομείου της Οτάβας και είναι μέλος του American College of Cardiology, του American College of Physicians και του The Royal College of Physicians of London and Canada. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων On call Cardiology, 3rd ed., Elsevier, Philadelphia (2006), Heart Disease Diagnosis and Therapy, 2nd ed., Humana Press (2006), Rapid ECG Interpretation, 2nd ed., Elsevier, Philadelphia, PA (2003), Cardiac and Pulmonary Management (1993), Medical Diagnosis and Therapy (1994), Heart Attacks, Hypertension and Heart Drugs (1986), Heart Trouble Encyclopedia (1996) και Encyclopedia of Heart Diseases (2006), Academic Press/Elsevier, San Diego.
Τα βιβλία του Dr. Khan έχουν μεταφραστεί στα κινέζικα, τσέχικα, περσικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ιταλικά, γιαπωνέζικα, πολωνικά, πορτογαλικά, ρωσικά, ισπανικά και τουρκικά. Έχει κερδίσει τη φήμη του κλινικού-δάσκαλου και έγινε ένας καρδιολόγος παγκοσμίως αναγνωρισμένος μέσω του συγγραφικού του έργου.
Οι συνάδελφοί του αναγνώρισαν την αξία των βιβλίων του μέσω των κριτικών του Cardiac Drug Therapy: Κριτική της 5ης έκδοσης στο Clinical Cardiology: « πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο. Καταφέρνει να είναι πρακτικό ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει τη σημαντικότερη επιστημονική τεκμηρίωση σε σχέση με κάθε σύστασή του. Έχει αξία για τον οποιονδήποτε συνταγογραφεί φάρμακα σε καρδιαγγειακούς ασθενείς, σε καθημερινή βάση. Από τον ειδικευόμενο μέχρι τον έμπειρο ειδικό, όλοι θα το βρουν χρήσιμο. Ο συγγραφέας βάζει την προσωπική του σφραγίδα στο κείμενο με τις δικές του συστάσεις, ακόμα και όταν αυτές έρχονται σε αντίθεση με αυτές των επισήμων σωμάτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι επίσημες συστάσεις αναφέρονται επίσης , αλλά σαφώς δεν προτιμώνται.»
Για την τέταρτη έκδοση ένας καρδιολόγος κριτικός δηλώνει ότι «είναι μακράν το καλύτερο βιβλίο θεραπευτικής καρδιαγγειακών νοσημάτων που είχα ποτέ τη χαρά να διαβάσω. Οι πληροφορίες που δίδονται σε κάθε κεφάλαιο είναι σύγχρονες, ακριβείς, σαφώς γραμμένες, ευανάγνωστες και με καλή βιβλιογραφική υποστήριξη».

ΚΗΑΝ
9789606894008

Χαρακτηριστικά

Έκδοση
Ελληνική

Λήψη

Περιεχόμενα

Λήψη (505.91k)

Απόσπασμα

Λήψη (2.79M)

16 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: